Call for applications: Index Teen Advisory Board 2017-18

ITAB artist meeting with Santiago Mostyn. March 2017.
2016/17 Index Teen Advisory Board: Ahmad Shaffai, Joanna Ptak , Jon Aagaard Andersson, Kajsa Frisk, Kaltum Gure, Ram Alshibli, Razak Abdul Muhebu, Tilde Lee Björk
ITAB workshop i förberedelse till utställningen The Promise. Vi gjorde en mindmap om våra upplevelser av staden.
ITAB workshop i förberedelse för utställningen The Promise. Vi gjorde en mindmap om våra upplevelser om staden.
Affisch till sommarfestivalen 2016 "I Himlen är alla linjer blå" med Index Teen Advisory Board och Index Residents programmet.
Sommarfestivalen 2016 vid kajen bredvid Index på Kungsbrostrand.
Sommarfestivalen 2016 vid kajen bredvide Index på Kungsbrostrand. Ellen Söderhult, Maia Means, Vanessa Virta, Nicole Neidert, Sonya Lindfors and Chloe Chignell, 'This Container' (2016)
Sommarfestivalen 2016 vid kajen bredvid Index på Kungsbrostrand.

Betalt arbete för dig mellan 15-20 år på en av Sveriges mest spännande konsthallar.
 Kom och jobba med oss på Index Teen Advisory Board!

Är du mellan 15-20 år och intresserad av konst och kultur? Vi vill jättegärna höra vad du tycker, dina tankar och idéer.

Som medlem i ungdomspanelen blir du en del av teamet på Index och är med och planerar arbetet på en av Sveriges mest spännande konsthallar. Ungdomspanelen blir en viktig och integrerad del i konsthallens arbete, både gällande utställningar och program. Tillsammans bygger vi en plattform med plats för dig.

Vi vill höra vad som skulle vara intressant för dig. Vilka konstnärer vill vi ha på besök i Stockholm? Vilken typ av event vill vi göra? Finns det roliga eller intressanta initiativ drivna av ungdomar som skulle kunna lyftas fram och få plats på konsthallen? Vill vi göra poesiworkshops? Filmvisningar? Festivaler? Läsecirklar? Utställningar?

Ungdomspanelen får timlön och ses några gånger per termin efter skoltid, på kvällar och helger. Kolla in vår blog och ta del av vad vi har gjort tillsammans den senaste året!

Om Index


Index är en konsthall som ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi gör ca. 5-6 större utställningar om året, som följs av ett stort publikt program i samarbete med lokala och internationella organisationer, gallerier och muséer.

Hur söker jag?

Ladda ner ansökningsblanketten, och ange namn, ålder, vilken skola du går på och ett stycke om varför du är intresserad av att delta i programmet, max en A4 sida.

Spara den som PDF och skicka den via epost till oss senast den 5e.juni till Emmeli Person .

Short-listade sökande kommer att kontaktas och kallas till intervju med vår pedagogiska team.

Vi hörs!

OBS: Sprid gärna till de som är intresserade! Ladda ner en affisch här

—-

Med stöd av Arvsfonden och Stockholms läns Landsting